Навигатор

Библио база

Јавне набавке

 

 

 

 

Дигитална Народна библиотека Србије

Народнa библиотекa Пожаревaц - Збирка периодике

Програм 2016.

 

Programi 2016.

 

 

 

 

 

Преузмите нашу андроид апликацију

ПРЕУЗМИТЕ Е-КЊИГЕ БЕСПЛАТНО

ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Варошарије

Статут и правилници

СТАТУТ

 

 

 

 

 

Најбољи у 2012.

Члан мреже

       član mreže

ШТА ДА ЧИТАМ?

Инстаграм

Фејсбук

ЕУ-инфо

Пиши, читај и учествуј у стварању света!

Писменост не подразумева само чињеницу да неко зна да чита и пише, него да показује и интересовање према писању појединца и да је  спреман да и сам допише неки други текст, да га анализира, прочита и протумачи. Дакле, читање подразумева један поглед на свет. За гледаоца телевизије, свет је очигледан, а за читаоца је нешто што треба тумачити, баш као што се тумачи и књижевно дело. А ако свет тумачите, онда у њему и учествујете. Да је тако, показали су ђаци из Пожаревца и околине.

Пожаревачка Библиотека са Одељењем у Костолцу постала је богатија за 186 младих корисника, 8. септембра 2017. На наш позив, поводом Светског дана писмености, одазвалае су се све основне и средње школе. Након бесплатног уписа, ученици су веома успешно решавали тест писмености и радо тумачили јунаке из својих омиљених књига на Одељењу за младе.

World by map направио је мапу света према статистичким подацима о проценту (не)писмених у државама 2015. године. Листа је направљена на основу броја људи који су функционално писмени, односно оних који знају да читају и пишу. Да бисмо отишли корак даље од тога, подсетите се правописних и граматичких грешака које најчешће правимо:   тест писмености      решење